Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z zieloną soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
koperek
marchewka 1 szt
pieprz
soczewica zielona 1/2 szklanka
seler 1/4 szt
sól
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z zieloną soczewicą

Do garnka z woda ok 1 litr wkładamy pokrojony w paseczki seler ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu. Gotujemy ok 10 min . dodajemy startą na tarce marchewkę i pokrojonego w długie paski pora . Gotujemy . W osobnym garneczku gotujemy soczewice . PO ugotowaniu dodajemy ją do zupy . Gotujemy razem nie za długo . Doprawiamy solą ,wyciśniętym czosnkiem i pieprzem . Posypujemy posiekanym koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 02.09.2012 12:20
na talerzu gęsto hehe nigdy nie jadłam ciekawa jestem smaku
Janek 02.08.2012 22:35
przepyszna:)
Janek 02.08.2012 22:35
przepyszna:)
Justyna Jussstiii 07.07.2012 13:55
super
iwa643 05.07.2012 08:26
dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak