Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI Z FARSZEM !
FARSZ :
SUSZONE GRZYBY - 1/2 SZKL
CEBULA - 1 SZT
OLEJ - DO SMAKU
MIĘSO MIELONE - 20 DAG
SÓL - DO SMAKU
ŚMIETANA 18 % - 1 SZKL
KONCENTRAT POMIDOROWY - 2 ŁYŻKI
ŻÓŁTY SER STARTY - 2 ŁYŻKI
WYMOCZONE GRZYBY WE WRZĄTKU ODSĄCZAMY I KROIMY DROBNO. CEBULĘ OBIERAMY I PODSMAŻAMY NA OLEJU. JAK BĘDZIE DOBRZE ZESZKLONA DODAJEMY MIĘSO MIELONE I GRZYBY PRZYPRAWIAMY SOLĄ DO SMAKUI SMAŻYMY KILKA MINUT CAŁY CZAS MIESZAJĄC. NASTĘPNIE MIESZAMY 1/2 SZKLANKI ŚMIETANY Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM DODAJEMY DO FARSZU I DUSIMY POD PRZYKRYCIEM OKOŁO 5 - 7 MINUT.
USMAŻONE NALEŚNIKI SMARUJEMY FARSZEM SKŁĄDAMY W TRÓJKĄTY UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM. KOLEJNE 1/2 SZKLANKI ŚMIETANY MIESZAMY Z ŻÓŁTYM SEREM POLEWAMY NALEŚNIKI I ZAPIEKAMY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU OKOŁO 15 -20 MINUT.
TROCHĘ PRACOCHŁONNE ALE PYSZNE.