Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne muffiny marmurkowe z nutą brzoskwiniową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
jaja 4
mleko 0,5 szklanki
maślanka brzoskwiniowa 1,5 szklanki
olej 14 łyżek
szczypta soli
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier z wanilinowy 16 g
ekstrakt z wanilii 3 krople
kakao 4 łyżkiDo jednej miski wsypujemy w
papilotki na muffiny

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne muffiny marmurkowe z nutą brzoskwiniową

Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki poza kakao tj.: mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier waniliowy i mieszamy. Do drugiej miski wlewamy wszystkie mokre składniki tj.: mleko, jaja, olej, maślanka, ekstrakt waniliowy, mieszamy. Łączymy zawartość obu naczyń i krótko mieszamy, tylko do połączenia się składników. Powstałą masę dzielimy na 2 równe części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, do których nakładamy na przemian masę ciemną i jasną. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w 190-200 stopniach. Po upieczeniu studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.12.2012 18:11
brzmi nie żle
Margo1 14.12.2012 18:11
brzmi nie żle
ilka_86 30.08.2012 19:23
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak