Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa pod kołderką z parmezanowej tartej bułki podsmażanej na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
sól do smaku
cukier do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
parmezan starty 1 łyżka
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa pod kołderką z parmezanowej tartej bułki podsmażanej na maśle

Fasolkę myjemy, odkrawamy końce i jeśli trzeba, to usuwały łyko. Wrzucamy do garnka z osolonym i lekko pocukrzonym wrzątkiem i gotujemy do miękkości (jak ktoś lubi półchrupkie warzywa, to krócej).
Gdy fasolka jest już prawie gotowa rozgrzewamy na patelni masło. Na rozgrzane wrzucamy tartą z parmezanem i podsmażamy, aż się zezłoci i zacznie pięknie pachnieć.
Fasolkę odcedzamy, nakładamy na talerze, polewamy podsmażoną bułeczką.
Fajnie smakuje z jajem sadzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 27.08.2012 09:33
ooo z parmezanem MNIAM
daria2911 30.06.2012 15:07
uwielbiam
daria2911 30.06.2012 15:07
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak