Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 szklanki
ciepłej wody 1 szklanka
soli 1 szczypta
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierożki

Przygotować miseczkę do której wsypać przesiana przez sito mąkę.W przesianej mace należy zrobić wgłębienie.Wsypać szczyptę soli.Wbić dwa jajka i wlać ciepłą wodę.Delikatnie wymieszać i zagniatać.Dodać łyżeczkę oleju i wyrobić ciasto na jednolitą masę.Pozostawić na chwilę a następnie rozwałkować i przygotowywać pierożki z nadzieniem lub bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak