Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
łosoś wędzony 5 dag
ser marscarpone 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty
szczypiorek 1/4 pęczka
liście sałaty 4 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Szczypiorek posiekać. Łososia pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół. Wyciągnąć delikatnie żółtka, włożyć do miseczki. Dodać ser mascarpone, łososia, paprykę mieloną ostrą. Zmiksować, doprawić do smaku białym pieprzem. Dodać siekany szczypiorek, wymieszać masę. Na połówki jajek nakładamy farsz. Liście sałaty umyć osuszyć. Położyć liście sałaty na czterech talerzykach, ułożyć po dwie połówki jajek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 28.10.2016 20:28
Smaczne jajka faszerowane.
elka4621 01.07.2012 11:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak