Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w sosie Dijon

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka lub szynka 1 kg
tłuszcz 2 łyżki
cebula 1 sztuka
woda 2-3 szklanki
szczypiorek
musztarda dijon 3-4 łyżeczki
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w sosie Dijon

Kroki postępowania

1
Mięso wieprzowe myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, zaś w garnku zagotowujemy wodę. Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną wieprzowinę i przekładamy ją do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulkę i dodajemy ją wraz z przyprawami do mięsa. Całość gotujemy około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy musztardę Dijon.
Krok 1 - Gulasz w sosie Dijon foto
2
Sos doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zaś po zdjęciu z ognia dodajemy posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
Krok 2 - Gulasz w sosie Dijon foto
3
Tak przygotowany gulasz można podawać z ziemniaczkami albo kaszą gryczaną i ulubioną surówką.
Krok 3 - Gulasz w sosie Dijon foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.01.2014 21:26
smacznie wygląda
Iwusia 31.05.2013 23:18
podoba mi się ten przepis :D
Wafelek2601 16.05.2013 21:40
Super przepis
rutynka 15.04.2013 12:13
mniam pycha
Paweł29 20.08.2012 13:32
Świetnie wygląda.
IKrakowianka 16.08.2012 00:22
Też taki lubię:)
wedith1 13.08.2012 15:06
Mięsko w sosie musztardowym - to lubię :)
mufinka79 26.06.2012 20:47
brzmi super
aginaa 23.06.2012 21:48
pycha
Michaś 21.06.2012 13:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak