Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa ze smażonym boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 350 g
Cebulka smażona Prymat 4 łyżka
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 300 g
sól
pieprz
majonez 4 łyżka
ketchup pikantny 3 łyżka
ryż 200 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa ze smażonym boczkiem

Ryż wsypać do miski.
Boczek pokroić w cienkie paseczki i przesmażyć bez dodatku tłuszczu.
Wyłożyć go na talerz do przestygnięcia, ale bez wytopionego tłuszczu.
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę i dodać do ryżu, gdy boczek przestygnie również dodać go do miski.
Na koniec wsypać cebulkę, dołożyć majonez oraz ketchup i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę wymieszać i odstawić na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.07.2012 08:00
super
cukiereczek 26.07.2012 07:40
pycha
Rafał10 21.06.2012 11:23
musi być pyszne :)
Cukiereczek13 21.06.2012 09:41
pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak