Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody zasypane cukrem na zimę

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 0,2 litra
cukier 7 łyżeczek
słoik 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody zasypane cukrem na zimę

Do słoika wkładamy trochę jagód , zasypujemy dwoma łyżeczkami cukru. Powtarzamy to tak długo ile jest miejsca w słoiku, na samej górze powinien znajdować się cukier. Zamykamy słoik szczeknie, wkładamy do garnka z wodą i pasteryzujemy, od zagotowania 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak