Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezamki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód prawdziwy 200 g
sezam 20 dag
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sezamki

Miód przekładamy do niedużego garnka, dodajemy cukier i całośc razem podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy ziarenka sezamu i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż sezam się zrumieni. Płaską blaszkę natłuszczamy olejem lub oliwą. Na tak przygotowaną blaszkę wykładamy masę miodowo-sezamową, wyrównujemy ją specjalną łopatką. Można uzyć zwykłej łyżki lub noża. Blachę z masą odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa sobrze stężała. Następnie masę kroimy na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak