Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 8 szt
cukier 3/4 szkl
margaryna 1/2 kostki
mleko 1,5-2 szkl
drożdże 10 dkg
wódki 2-3 łyżki
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: pączki

Drożdze rozrobić w 1 szkl ciepłego mleka i z 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami mąki-odstawić do wyrośnięcia. Jaja ubić z resztą cukru i cukrem waniliowym dodać do tego mleko i wsypać część mąki dodac drozdże i resztę mąki-wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odstawało od ręki. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować i uformować pączki kt óre można nadziać marmoladą , odstawić na chwilę do ponownego wyrośnięcia. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Gotowe można polać polewą lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 09.10.2013 19:42
uwielbiam pączki a takie domowe są najlepsze
kuklik 22.07.2012 10:33
fajne
fictor123 21.06.2012 11:13
puste kalorie,ale jakie one smaczne.. :)
ben-ka 18.06.2012 09:10
dawno nie robiłam a tak je lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak