Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
cukier do smaku
makaron
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa zupa

Zagotować 1,5 l wody, wrzucić opłukane i odszypułkowane truskawki , gotować 10 - 15 minut. Następnie śmietanę roztrzepać z łyzeczką mąki i zaciągnąć zupę . doprawić cukrem a na końcu zmiksować . Makaron ugotować oddzielnie w zależności jaki lubimy. Zupę podajemy z kluseczkami ozdobioną smietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.03.2014 09:24
czyli czekamy na sezon truskawkowy
Ada-Gaba 16.12.2012 19:16
apetycznie podana
RenataZ-et 24.11.2012 18:08
pycha
kasiek 09.10.2012 21:09
fajnie wygląda ale ja nie przepadam za owocowymi zupami
Magula 07.08.2012 07:30
apetyczna
gosia561 02.08.2012 21:27
nie lubię owocowych?
alaaa 04.07.2012 21:56
w sam raz na upał
ben-ka 19.06.2012 18:32
uwielbiam.......
ewaa 15.06.2012 22:35
pyszna
ronald88 14.06.2012 00:32
super
1j1o1l1a1 13.06.2012 22:37
ja nie miksowałam i bez smietany:) ciekawy przepis:)
Rafał10 13.06.2012 21:14
muszę wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak