Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałaty 90 g
serek wiejski 200 g
śmietana 18 proc 3 łyżki
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 3 łyzki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
ryż paraboliczny 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna z ryżem

- 1/2 op mix sałat Fit & Easy Party
- 100g ryżu parboiled
- serek wiejski (200g)
- 3 łyżki gęstej śmietany 18%
- pęczek rzodkiewki
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz

Ryż gotuj do 15 min, odcedź. Rzodkiewkę pokrój w plasterki cienkie. Serka wiejskiego nie odcedzaj. Wyłóż na dno misy ryż, rozsyp sałatę, rzodkiewkę, szczypiorek. Dodaj serek i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem.
Przed podaniem delikatnie wymieszaj.

Możesz podać bez ryżu jako dodatek do dań głównych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.04.2013 23:26
super, byle do wiosny :) ach rzodkiewka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak