Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszą jęczmienną i selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 woreczek
jaja 5 sztuk
ogórek gruntowy 2-3 sztuki
seler konserwowy sloik
wędlina ok 10 plasterków
kukurydza 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula czerwona mala
sos czosnkowy
majonez 2-3 łyzki
mleko
Papryka ostra mielona Prymat
czosnek 1-2 ząbki
sól
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszą jęczmienną i selerem

Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Seler odsaczyć, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, ogórek, cebulę i wędlinę pokroić również w kostkę.
Wszystkie składniki wsypać do większej miski, na wierzch drobno pokrojoną cebulę ,posolić po wierzchu, ogstawic na chwilę.
Sos:
majonez rozcienczyć z mlekiem do uzyskania półpłynnej konsystencji, dodać rozdrobniony czosnek, posiekane listki bazyli, doprawić cukrem, solą i ostra papryką.

Wymieszać skladniki z sosem.

W salatce kasza nie jest bardzo wyczuwalna, ale za to jest bardzo syta.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 22.08.2012 21:37
świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak