Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w kapuście kiszonej z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 szt
ziele angielskie
pieprz w kulkach
sól
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebule 2 szt
rękaw
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w kapuście kiszonej z warzywami

Kroki postępowania

1
Golonkę myjemy i oczyszczamy , wkładamy do garnka zalewamy woda dodajemy liścia , ziele i pieprz . Gotujemy do miękkości
Krok 1 - Golonka w kapuście kiszonej z warzywami foto
2
Kapustę kiszoną siekamy , marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach . Gdy golonka zmięknie przekładamy ja do rękawa wsypujemy warzywa . Do pozostałego wywaru z gotującej się golonki wsypujemy papryki i dobrze solimy . Wlewamy do golonki i zamykamy worek .
Krok 2 - Golonka w kapuście kiszonej z warzywami foto
3
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w temp 180 C około 40 minut.
Krok 3 - Golonka w kapuście kiszonej z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.04.2013 22:07
rewelacyjny przepis!
Łukasz15 19.04.2013 17:11
Uwielbiam golonkę
Jodaj 24.10.2012 10:19
pyszna goloneczka :)
Seba 18.10.2012 13:35
bardzo smaczna taka goloneczka
Wafelek2601 15.06.2012 10:57
Pięknie przyrumieniona, pyszna.
suzana 10.06.2012 11:19
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak