Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonezowo-ziołowy filet z kurczaka na grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
świeże zioła
szczypiorek
majonez 2 łyżki
keczup 1 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Majonezowo-ziołowy filet z kurczaka na grilla

Fileta kroimy w plastry,robimy marynatę: majonez mieszamy z keczupem,dodajemy ocet winny (z czerwonego wina),trochę Kucharka i posiekany szczypiorek oraz świeże zioła (jakie akurat mamy,ja dałam bazylię,estragon,majeranek i trochę zielonej pietruszki). Wrzucamy kawałki fileta i dobrze mieszamy,odstawiamy na kilka godzin. Grillujemy na tacce. PYSZNOŚCI!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.06.2012 09:34
efekt końcowy jest zachwycający

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak