Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula 2 sztc
cukinia 1/2 szt
pieprz
sos sojowy
masło
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z cukinią

Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron . Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem do smaku. Podlewamy lekko woda ok 3 łyżki i chwilę dusimy . Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 14.02.2013 11:27
coś cudownego
kasiaw 01.09.2012 18:57
pycha
ewka1978 07.06.2012 08:41
z cukinią jeszcze nie robiłam. Na pewno spróbuję
iwa643 07.06.2012 08:21
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak