Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona polędwica wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg.
olej 2 łyżki
marynata
cebula
marchew
pietruszka
seler kawałek
oliwa 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona polędwica wołowa

przygotować marynatę wszystkie warzywa obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach wymieszać je z oliwą i dodać wszystkie przyprawy mięso umyć osuszyć a następnie obłożyć przygotowaną marynatą i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc następnego dnia usunąć wszystkie warzywa a mięso posolić i zrumienić na oleju ułożyć na natłuszczonej blasze i upiec w piekarniku w temp.220st.ok.30min.tak aby mięso po upieczeniu było w środku różowe co jakiś czas podlewać wytworzonym sosem,podawać z sosem i duszonymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 09.11.2013 15:39
pyszna polędwiczka
Wacław 11.06.2013 09:19
pyszne mięsko do II dania
Bernadeta1 23.11.2012 00:26
smaczne
Grazyna0211 27.10.2012 11:04
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak