Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jabłka 1 kg
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

Margarynę siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier i całość wyrabiamy. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części. Do wysmarowanej tortownicy wykładamy połowę ciasta. Na ciasto wykładamy poszatkowane drobno jabłka i posypujemy je delikatnie cukrem. przykrywamy drugą połową ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 220* około 45 minut. Kedy ciasto ostygnie posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 12.11.2013 20:51
MOje ulubione ciasto :)
Wojt@s
Wojt@s 13.08.2013 11:14
muszę spróbować
Stenka 12.02.2013 15:07
często takie robię
Jodaj 01.01.2013 14:13
najlepszy :)
Dorota59 30.10.2012 16:01
pyszniutki
pierniczkowo 03.10.2012 10:44
bardzo lubię:)
Pietruszka 30.09.2012 12:34
super
Wacław 30.09.2012 09:01
lubię takie ,pycha
bgs1984 30.06.2012 21:49
pycha
bgs1984 03.06.2012 20:50
mniam
marzenciak1985 03.06.2012 20:43
mniam
owca441 29.05.2012 20:25
super
owca441 29.05.2012 20:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak