Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karnawałowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
majeranek do smaku
pierś z kurczaka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
curry do smaku
mandarynka 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sok pomarańczowy 100 mililitrów
winogrona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: karnawałowy kurczak

Piers z kurczaka kroimy w paseczki obtaczamy w rozmaconym jajku i bułce smazymy na oliwie, pod koniec smazenia lekko posypujemy majerankiem. ryz ugotowac na sypko, mandarynki podzielic na czastki, winogrono rozdzielic na kuleczki czyli obrac kisc. w misce wymeszac kurczaka, mandarynki i winogrona. do soku pomaranczowego dodac curry, wymieszac i polac salatke. dobra jest na grilla jako przekaska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak