Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żeberkach wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
ziemniaki 1 kg
marchew 3
kasza jęczmienna 20 dag
cebule 2
pietruszka 2
ziele angielskie 10 ziaren
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żeberkach wieprzowych

Żeberka myjemy i gotujemy w około 3lita wody. Do garnka wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Po około 20 minutach ziemniaki, Marchewkę i pietruszkę obieramy, ziemniaki kroimy w kosteczkę,a pietruszkę i marchew ścieramy na tarce jarzynówce, dodajemy do garnka. Kaszę wsypujemy do pozostałych składników. Gotujemy całość jeszcze około 25minut. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Cebulkę dodajemy do garnka. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki płuczemy,osuszamy, drobno siekamy i Już w talerzu posypujemy krupnik. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 14.11.2013 17:17
mniam smaczny krupnik
Andysz 11.07.2012 10:32
pycha!
danusia19671 29.05.2012 15:14
Uwielbiam krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak