Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty ze skwarkami i cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda mała główka
ziemniaki 500 g
marchewka 2-3 młode
lubczyk 1 gałązka
cebula biała 2 średnie
skwarki 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 3-5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty ze skwarkami i cebulką

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Wrzucić warzywa do garnka, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, gałązkę lubczyku, trochę jarzynki, ziele angielskie, listek laurowy i wszystko zalać gorącą wodą.
Gotować do miękkości warzyw.
W międzyczasie posiekać cebulę i zrumienić na smalcu ze skwarkami.
Dodać do zupy, kiedy warzywa są miękkie.
Zupę doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 26.08.2012 06:07
uwielbiam taki kapuśniaczek
Marta1986 14.08.2012 10:43
pycha
Habibi 25.05.2012 09:23
Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
Anna69 24.05.2012 21:12
Uwielbiam kapuśniak z młodej kapusty :) tydzień temu moja mama gotowała, był pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak