Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maczka do kopytek lub klusek śląskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
śmietana 1 szkl
mleko 1/4 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maczka do kopytek lub klusek śląskich

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. POdsmażamy na rozgrzanym smalcu , gdy się zarumieni dodajemy śmietanę pomieszaną z mlekiem i lekko solimy. Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. Taką maczką polewamy kluski róznego rodzaju.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 13.02.2013 21:58
kopytka są pyszne z taką maczką
dianix 02.08.2012 19:56
przydatna
Anna152 17.06.2012 08:12
super
Ewelina47 16.06.2012 21:08
i nie tylko kopytek ...
cooleczka 28.05.2012 19:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak