Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwki czarne 5 łyżek
ryż 1 woreczek
cebula 1 szt
papryka żółta 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

Paprykę żółtą myjemy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę kroimy w kosteczkę. Cebule siekamy .Natkę pietruszki myjemy i kroimy drobno. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu odcedzamy i studzimy.Dodajemy tuńczyka z konserwy . Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy sola i pieprzem .Na koniec dodajemy całe oliwki i mieszamy ponownie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 03.09.2012 18:33
smaczna
EWI 18.05.2012 08:47
mniam
Andysz 18.05.2012 07:15
rewelacja;D
iwa643 18.05.2012 06:56
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak