Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z arbuzem i serem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liści sałaty masłowej kilka
liści sałaty karbowanej, czerwonej kilka
łyżki posiekanych liści mięty 2
łyżki soku z cytryny 3
cukru (1/3 łyżeczki) odrobina
szczypta suszonego rozmarynu,tymianku, majeranku, pieprzu mielonego, bazylii, szałwii i czosnku granulowanego przyprawy:
arbuz 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z arbuzem i serem

Składniki sosu umieścić w słoiku, zakręcić i dokładnie wymieszać wstrząsając naczyniem przez kilkanaście sekund, odstawić na kilka minut aby smaki się połączyły. Sałaty opłukać, osuszyć dokładnie. Rozłożyć na półmisku albo talerzykach. Posypać kostkami arbuza (powinny być dobrze schłodzone) i pokrojonym w kostkę albo rozkruszonym serem. Polać sosem i posypać miętą. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 06.03.2011 09:46
Ciekawa.
PaniMISIOWA 10.10.2010 09:41
Łączenie warzyw z owacami i fetą w sałatkach jest bardzo smaczne
banditka 15.09.2010 10:38
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak