Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśny napój z arbuza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 kg
sok z cytryny 1 szklanka
mięta liście do smaku
cukier puder do smaku
mleko 1 szklanka
kostki lodu do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśny napój z arbuza

Arbuza obieramy i pozbywamy się pestek. Kroimy na kawałki. Miętę płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Miksujemy miętę wraz z arbuzem. Następnie do płynu dodajemy cukier puder, sok z cytryny i mleko. Dokładnie mieszamy i dodajemy kilka kostek lodu. Idealny napój na gorące dni...Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 02.07.2012 18:03
pycha
rutynka 01.06.2012 12:10
extra
Andysz 11.05.2012 09:21
ożeźwiający;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak