Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka pastą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
krem dijonnaise 2 lyzeczki
sól szczypta
pieprz szczypta
rzeżucha 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka pastą

Jajka gotujemy na twardo. Gdy nam ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekłądamy je do miseczki. Dodajemy do nich krem Dijonnaise, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem. Następnie takim farszem wypełniamy białka jajek i dekorujemy rzeżuchą. Idealne danie na świąteczny stół, polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.05.2012 07:53
pycha
ziutula
ziutula 30.04.2012 13:10
ja takie jajka często mogę jeść..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak