Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
masło 1 łyżeczka
szpinak 100 g młodego
ricotta 100 g
parmezan starty 1/3 szkl
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą

Kroki postępowania

1
Na łyżce masła podsmażamy szpinak. Doprawiam solą, pieprzem i czosnkiem. Następnie szpinak łączymy w miseczce z ricottą i parmezanem. Piersi z kurczaka nacinamy tak, aby powstała kieszonka. Przygotowanym farszem obficie nadziewamy mięso i posypujemy przyprawiamy.
Krok 1 - Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą foto
2
Brzeg kieszonki można spiąć wykałaczką. Na patelnię, na której przygotowywaliśmy szpinak, wlewamy olej i smażymy piersi na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 2 - Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą foto
3
Gdy piersi będą miały złocisty kolor, układamy je na talerzach i nacinamy w poprzek.
Krok 3 - Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 01.09.2012 20:22
wygladaja wspaniale ;)
Gosposia 26.07.2012 12:18
pycha
smakowita 07.07.2012 20:13
Prawdziwe niebo w gębie !
Barbara/zuza22_85 22.05.2012 15:51
super
Ewa104 26.04.2012 19:45
Mniam, już mi smakuje.
dwa pokoje z kuchnią 25.04.2012 23:26
moje smaki :)
agnieszka137 25.04.2012 21:16
świetne j zdrowe
Mysiunia 25.04.2012 20:19
wygląda wspaniale!
Paweł10 25.04.2012 20:12
pycha ;)
motylwe 25.04.2012 19:54
apetyczne i smaczne
halina55 25.04.2012 19:14
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak