Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z serem, papryką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 40 dag
kiełbasa 1 pałka
baleron 20 dag
papryka czerwona 1
pieczarki 6
sól do smaku
cebula 2
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z serem, papryką i pieczarkami

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Baleron oraz kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie paprykę. Pieczarki kroimy w plasterki, Cebulę w piórka. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem. Mieszankę przekładamy do blaszki. Z wierzchu posypujemy grubą warstwą startego sera. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 30.01.2013 09:15
zapiekanki są super!
Justyna Jussstiii 26.04.2012 07:39
super
Justyna Jussstiii 26.04.2012 07:39
super
Agnieszka91 24.04.2012 20:05
super przepid
chamois
chamois 24.04.2012 19:36
lubię takie proste jadło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak