Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowy, zielony

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szkl. majonezu 1
szkl. gęstej, kwaśnej śmietany 1/2
pęczka szczypiorku 1/2
pęczka koperku 1/3
ząbek czosnku 1
Pieprz biały mielony Prymat do smaku:
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowy, zielony

Zieleninę opłukać, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Do dość wysokiego naczynia włożyć majonez, wlać śmietanę, dodać obrany czosnek i zieleninę, zmiksować na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem, ponownie zmiksować. Podawać do jaj i jako dip do warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 15.05.2012 14:03
mmm
BozenA 15.05.2012 14:03
mmm
SmacznaPyza 06.03.2012 19:26
leonkot, jeśli dodasz więcej ziół to będzie jeszcze bardziej zielony :D
leonkot 05.03.2012 16:17
genialny, po prostu muszę spróbować!!
IZABELA29 30.03.2011 09:13
samo zdrowie
ZEWA 09.08.2010 21:25
Ale sprytne, na zielono nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak