Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki w sosie do słoika

5.0
(47)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
kajzerka 1 szt
sól
pieprz
jajko 1 szt
przecier pomidorowy 1 szt
ogórki konserwowe 3-4 szt
bazylia
oregano
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w sosie do słoika

Kroki postępowania

1
mięso zmielić, dodać namoczoną, dobrze odciśniętą bułkę, jajko i przyprawić solą i pieprzem-dobrze wyrobić. Uformować kuleczki o średnicy 2-3 cm.
Krok 1 - pulpeciki w sosie do słoika foto
2
11/2 l wody zagotować, dodać do niej słoiczek przecieru doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami zagotować. Ogórki zetrzeć na tarce dodać do sosu,dosłodzić do smaku. Następnie włożyć kotleciki i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Krok 2 - pulpeciki w sosie do słoika foto
3
gorące pulpeciki wkładać do słoików, zalać gorącym sosem i zamknąć. Kiedy słoiki ostygną, gotować 20 minut. Przechowywać w lodówce.
Krok 3 - pulpeciki w sosie do słoika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.11.2012 09:47
smakowicie ,można wygodnie przynieść ze spiżarni i danie gotowe.
ben-ka 05.11.2012 11:29
świetny pomysł:)
smakoszek 15.09.2012 22:07
pyszne
traktorek 13.08.2012 21:50
rezerwowe danie
Anna152 23.07.2012 11:48
super
Anna152 23.07.2012 11:48
super
Anna152 23.07.2012 11:48
super
KasiaK90 10.07.2012 08:04
fajny pomysł ale jak długo można je przechowywać w lodówce?
sylwia / sytofala 23.04.2012 20:44
lub na biwak :)
ziutula
ziutula 23.04.2012 15:09
na tzw. czarną godzine jak znalazł...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak