Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA BISZKOPTOWA O SAMKU WANILIOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
olejek waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA BISZKOPTOWA O SAMKU WANILIOWYM

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy ostudzoną. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy wszystko razem na koniec dodajemy olejek waniliowy. Ciasto przekładamy do formy posmarowanej bułka tartą i margaryna. Po upieczeniu polewamy polewą gotową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 06.05.2012 14:31
apetyczna babeczka, lubię smak waniliowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak