Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt.
salami 15 dag
ogórki konserwowe 3 szt.
koperek 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
keczup 1 łyżka
chrzan 1/2 łyżeczki
majonez 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane salami

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, przekrój je na pół. Wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
Salami, ogórki pokrój na bardzo drobno. Koperek posiekaj. Salami, ogórki i koperek utrzyj z żółtkami. Dodaj musztardę, chrzan, keczup oraz tyle majonezu, aby masa była gęsta. Przypraw solą i pieprzem.
Masę nakładaj łyżeczką na połówki jajek. Ułóż je na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 12.04.2012 14:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak