Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastry karkówki 5 sztuk
sos sambal oelek 1 łyżeczka
sos śliwkowy Tao Tao 1 łyżeczka
sos sojowy 3 łyżki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1 łyżka
puszka pomidorów bez skórki 400 g
pieczarek świeżych 300 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia 5 łyżek
mąka pszenna 1-2 łyżki
maron pełne ziarno 400 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami Eli

Mięso rozbić tłuczkiem.Składniki marynaty włożyć do słoika i potrząsać energicznie aż zrobi się emulsja.Mięso posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć mięso z obu stron.Dodać cebulę,czosnek,pieczarki,pieprz,paprykę w proszku,przyprawę do grilla,kucharka.Jeszcze chwilę smażyć razem,podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.Przed końcem duszenia dodać pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą,doprawić maggi do smaku i jeszcze chwilę dusić.Mąkę wymieszać z 100 ml wody,wlać do sosu i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Mięso podawać z makaronem polanym sosem.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 26.04.2011 23:23
apetycznie wygląda
kotlet 04.03.2011 23:22
pyszności
kotlet 04.03.2011 23:22
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak