Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 0.5 kg
cebula 2 szt
marchewka 1 szt
seler mały kawałek
pietruszka 1 mała
jogurt naturalny 4 kubki
majonez 2 łyżki
cytryna 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz, cukier do smaku
koper świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie koperkowym

Łososia ugotować z warzywami i pozostawić w wywarze do ostudzenia.

Przygotowanie sosu:
Jogurt wymieszać z majonezem, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, sok z 1 cytryny, pokrojony koperek i przyprawić do smaku.

Łososia ułożyć na talerzu lub półmisku i polać sosem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.07.2012 23:42
pycha;)
aga130982 21.05.2012 16:40
mniam
aga130982 21.05.2012 16:40
mniam
dwa pokoje z kuchnią 10.04.2012 09:22
coś dla mnie
treonina 06.04.2012 21:11
uwielbiam taką rybkę, tylko szkoda że jest taka droga, pycha!
caralajna 06.04.2012 20:26
extra
zdzichu 06.04.2012 20:17
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak