Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 50 dag
laska wanilii 1/2 laski
mąka ziemniaczana 1 szklanka
śmietanka 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z agrestu

Dojrzały agrest oczyścić z ogonków i szypułek, zalać wodą na tyle, aby pokryła owoce, dodać wanilię i cukier. Gotować tak długo, aż owoce się rozgotują. Rozmieszać mąkę ziemniaczaną z 1/2 szklanki wody i wlać do agrestu, mieszając. Zagotować. Wylać do salaterki, ostudzić. Podawać ze śmietanką ubitą z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak