Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna krajowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2
sok z cytryny 1
papryka żółta 1
fasolka biała konserowa 1 puszka
cebula czerwona 1
majonez 100 ml
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna krajowa

Na początek kapustę umyć i drobno posiekać , wrzucić do miski skropić sokiem z cytryny . Paprykę żółtą umyć ,wydrążyć z pestek i pokroić w kostkę , dodać do miski , cebulę obrać i pokroić w małą kostkę dodać do miski , dodać także puszkę odsączonej z zalewy białej fasoli .Dolać majonez i wszystko dobrze wymieszać doprawić solą i pieprzem . Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.07.2012 17:12
Tylko taką robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak