Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne burgery z kurczaka
2. Do przygotowania tych kotletów najlepiej sprawdza się mięso z piersi i udek w stosunki 1:1 oraz dość kleisty ryż np. do susi.
mielone mięso z kurczaka | 600 g |
por biała część posiekany | 1 sztuka |
miód | 1 łyżka |
rozmaryn | 1 łyżeczka |
posiekana pietruszka naciowa | 1 łyżka |
łagodna musztarda | 2 łyżeczki |
jajko | 1 sztuka |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz biały mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
estragon | 1 łyżeczka |
ocet | 1 łyżeczka |
sos worcester | 2 łyżeczki |
ryż kleisty | 100 (ugotowany) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: