Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe kluski kładzione

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1/4 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka
sok buraczkowy
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe kluski kładzione

Mleko połączyć z mąką, wodą i jajkami, dobrze wymieszać albo zmiksować. Ciasto musi być gęste. Zakolorować sokiem buraczkowym. Kolor klusek zależy od ilości soku, duża ilość dodanego soku zmienia smak klusek. Zagotować wodę, posolić. Nabierać ciasto łyżką maczaną we wrzątku i kłaść na gotującą się wodę. Gdy wypłyną na wierzch wybierać łyżką cedzakową. Podawać okraszane z kapustą albo z sosem, np. pieczarkowym, mięsnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 30.03.2012 12:29
trochę dziwnie prezentują się takie...farbowane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak