Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki drobiowe w orzechowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
sól
orzechy włoskie 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
oliwa
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki drobiowe w orzechowej panierce

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski . Następnie solimy . Rozbijamy jajko i mieszamy je widelcem dodajemy 1/2 łyżeczki przyprawy w płynie .Orzechy włoskie mielimy bardzo drobno w malakserze i mieszamy z tarta bułką . Paluszki obtaczamy w mące następnie w jaku a na koniec w bułce wymieszanej z zmielonymi orzechami . Smażymy na oliwie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 19.05.2012 21:26
wow!!!
Joanna108
Joanna108 19.05.2012 21:26
wow!!!
agunesu 02.04.2012 10:58
no ciekawe te paluszki:)
iwa643 02.04.2012 07:03
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak