Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ciecierzycy i kapusty włoskiej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 300 g
kapusta włoska 150 g
bulion warzywny 1 litr
czosnek 2 ząbki
olej
chorizo 10 g
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ciecierzycy i kapusty włoskiej

1. Ciecierzycę zalewamy wodą i moczymy przez 12 godzin. Następnie gotujemy przez 1 godzinę w wodzie, w której się moczyła.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i prze 5 minut podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy poszatkowaną kapustę i chorizo pokrojone na plasterki, podsmażamy przez 3 - 4 minuty. Dodajemy ciecierzycę, całość zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.08.2013 17:04
uwielbiam ciecierzycę, fajny pomysł
Agata B 14.05.2012 08:03
pycha:)))
tomosatomos 08.04.2012 17:19
extra
caralajna 06.04.2012 21:35
fajna, ale bez kiełbasy :)
Justyna Jussstiii 27.03.2012 17:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak