Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety zapiekane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 podwójne sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 2 sztuki
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
pieczarki 1/2 kg
żółty ser 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety zapiekane

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na porcje, każdą lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jajka rozbełtać. Mięso obtaczać w mące, zamaczać w jajkach, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 1 - Kotlety zapiekane foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Kotlety zapiekane foto
3
Kotlety ułożyć na blasze. Na kotletach rozłożyć pieczarki. Na wierzchu położyć po trochu sera.
Krok 3 - Kotlety zapiekane foto
4
Kotlety zapiekać w 180 stopniach przez kilka minut, aż ser się rozpuści.
Krok 4 - Kotlety zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.10.2012 20:52
świetny sposób na kotlety
alaaa 03.10.2012 19:56
też tak robię,smaczne
Weronika_eM 28.06.2012 22:50
pyszne kotlety
sylwia / sytofala 17.03.2012 20:41
bardzo je lubię u mnie się na nie mówi po kowalsku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak