Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli, ryby wędzonej i płatkami migdałowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola
makrela wędzona
cebula czerwona
szczypiorek
płatki migdałowe
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli, ryby wędzonej i płatkami migdałowymi

Na półmisku układamy opłukaną i osuszoną rukolę.

Rybę czyścimy z ości i skóry, rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na rukoli.

Całość posypujemy drobno posiekaną czerwoną cebulą i szczypiorkiem oraz płatkami migdałowymi.

Skrapiamy oliwą bazyliową i oprószmy świeżo mielonym pieprzem.

Proponuję podawać z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.10.2014 20:23
sałatka palce lizać
Beata73 17.11.2013 10:50
ciekawie musi smakować
Kasiax18 22.03.2012 21:41
extra
mikrusiak 22.03.2012 18:21
wow... ale show...;P wygląda bosko :)
Cukiereczek13 22.03.2012 16:17
przepięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak