Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka serowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 35 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
olejek rumowy 1 łyżeczka
mleczna czekolada 50 gram
stopiona margaryna 20 dag
śmietana 1/2 szkl
twaróg 25 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka serowa

Jajka utrzeć z cukrami. Dodawać na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem oraz ser. Stopniowo dolewać śmietanę. Dodać ostudzoną margarynę. Dodać olejek rumowy oraz posiekaną czekoladę. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok. godz. w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 24.06.2013 07:44
Mmmm serowa ... chyba nigdy nie jadłam. Wyrosła pięknie.
dwa pokoje z kuchnią 25.03.2012 04:08
piękna
anemon 24.03.2012 18:32
Dziękuję za pomoc, będę próbowała.
czekoladka_m 23.03.2012 18:42
Anemon moja foremka ma poj. 2 l, ale możesz spokojnie dodać wszystkiego ciut więcej albo ciut mniej:) Albo po prostu zrobić dodatkowe dwie małe babeczki:)
anemon 22.03.2012 15:58
Wizualnie Twoja babka jest przepiękna, smak domyślam się, że musi być równie wspaniały. Chętnie wypróbuję. Czy mogłabyś napisać jaką pojemność ma Twoja foremka. Ja mam tylko dwie: 1,5 litra oraz 2,5 litra.
Piotr24 21.03.2012 19:07
musi być smaczna ^^

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak