Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z łososiem wędzonym i jajkiem przepiórczym

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200g
masło 100g
jajko 1
sól
serek ziołowy
łosoś wędzony plastry
ketchup
oliwki czarne
roszponka
jajka przepiórcze

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z łososiem wędzonym i jajkiem przepiórczym

Schłodzone masło siekamy z mąką i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Foremki do babeczek wylepiamy ciastem i pieczemy ok 10-12 minut.

Gdy ostygną babeczki napełniamy serkiem, kawałkiem łososia, połówką jajka przepiórczego.

Dekorujemy roszponką, oliwką i kleksem ketchupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 20.05.2012 12:22
Jeszcze nigdy nie robiłam wytrawnych babeczek, chętnie spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak