Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mix, ziemniaki, kapusta, pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7 sztuk
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
pieczarki 10-15 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Mix, ziemniaki, kapusta, pieczarki

Kapustę odcisnąć, jeśli kwaśna wypłukać. Zalać wodą, posolić, postawić do gotowania. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, albo na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pieczarki, dodać cebulę, ponownie przesmażyć. Podlać wodą i dusić 5-10 minut. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ubić. Z kapusty odlać nadmiar kwasu, dodać ubite ziemniaki i przesmażone pieczarki. Wymieszać. Doprawić do smaku i utłuc tłuczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak