Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z dodatkiem ziemniaków

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki czerwone 3 sztuki
ocet 1,5 łyżki
cukier 1 szczypta
kostka wieprzowa 1 kawałek
śmietana 1 kubeczek
sól
Kucharek przyprawa do potraw
ziemniaki 4 sztuki
cebulka 1 sztuka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z dodatkiem ziemniaków

Buraki obrać, pokroić, przeciąć na 4 części. Zalać octem, zasypać cukrem, uzupełnić tyle wody, żeby woda przykryła buraki. Zagotować wodę z burakami. WYWAR: Kość dać do garnka, posolić, zalać wodą. Wkroić drobno posiekaną cebulkę. Pogotować chwilę. Połączyć z wywarem z buraków (buraki wcześniej wyciągnąć). Przyprawić. Pod koniec zatrzepać śmietaną. Posypać natką pietruszki. Ziemniaki obrać z mundurków. Zagotować. Dać na talerz, zalać barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak