Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w mlecznej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątrubka kurza 1/2 kg
mleko 2 szklanki
mąka
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w mlecznej marynacie

Kroki postępowania

1
Wątróbkę myjemy u przekładamy do miseczki. Zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Krok 1 - Wątróbka w mlecznej marynacie foto
2
Wątróbkę przelewamy na sitko i osuszamy z mleka. Każdy kawałek dokładnie panierujemy w mące.
Krok 2 - Wątróbka w mlecznej marynacie foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju najpierw wątróbkę. Zdejmujemy ją z patelni i smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Kiedy się podsmaży dodajemy znowu wątróbkę i chwilę dusimy.
Krok 3 - Wątróbka w mlecznej marynacie foto
4
Tak wygląda gotowa wątróbka kurza z cebulą.
Krok 4 - Wątróbka w mlecznej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.11.2013 17:26
Tylko tak robić.
cooleczka 02.03.2012 18:59
dla mnie nowość - nie znałam patentu z moczeniem w mleku - dobrze wiedzieć :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak