Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa wątróbka w cebulce z dodatkiem czerwonego wina

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
olej do smażenia 4 łyżki
sól do samku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżeczki
wino czerwone 1/2 szklanki
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa wątróbka w cebulce z dodatkiem czerwonego wina

Wątróbkę wieprzową oczyścić,pokroić na mniejsze kawałki, dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.Cebulę obrać, pokroić w piórka.Olej rozgrzać na patelni,wrzucić cebulę, zeszklić, dodać wątróbkę, czerwone wino i dusić na wolnym ogniu około 10 minut.
Podawać np. z ziemniakami,kaszą gryczaną, bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.04.2013 09:53
bardzo polecam
Andysz 05.05.2012 09:30
fajne;)
marzenciak1985 02.04.2012 08:34
mniam
aginaa 29.02.2012 21:21
smaczne
aginaa 29.02.2012 21:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak