Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z tartą marchewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 600 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło śmietankowe 2 kostki
marchewka 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z tartą marchewką

Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejsze wiórki.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło i dokładnie posiekać tworząc drobną kruszonkę. Do posiekanego masła z mąką dodać utartą marchewkę i całość zagnieść na jednolite ciasto.
Gotowe ciasto podzielić na połowę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.

Z takiego ciasta można upiec suche kruche ciasteczka lub też kopertki czy roladki z nadzieniem z powideł śliwkowych lub jabłkowych, albo marmolady różanej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 12.02.2013 12:10
fajny pomysł
Bożena13 11.05.2012 16:35
świetne połączenie!
Habibi 02.03.2012 00:13
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak